Omenapiirakka
Pohja:
5-6 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (Virtasalmen Viljatuote)
2 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kaardemummaa
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
5 dl Pitkäsen laktoositonta luonnonjogurttia ( maustamatonta)
1 dl sulatettua voita
Päälle:
n. 3 isohkoa omenaa ( kuorittuna ja viipaloituna)
Muruseos:
1 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta ( Virtasalmen Viljatuote)
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita ( Virtasalmen Viljatuote)
1 dl sokeria
½ tl leivinjauhetta
½ dl sulatettua voita
Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda, kaardemumma ja suola.
Sulata voi. Lisää jogurtti ja sulatettu, jäähdytetty voi. Sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina uunipellille (35 cm x 25 cm) leivinpaperin päälle.
Kuori omenat ja viipaloi ne. Lado ne pohjataikinan päälle.
Sulata muruseoksen voi ja jäähdytä.Sekoita seoksen jauhot ja hiutaleet sekä
sokeri,leivinjauhe ja sulatettu voi.Ripottele se omenaviipaleiden päälle.
Paista + 200 asteessa n. 30-35 minuuttia keskitasolla.
Nauti hieman pehmenneen vaniljajäätelön kanssa.