Skip to main content

Kauraleseinen omenapiiras

piirakkavuoka,halkaisija 28 cm

1 dl Myllärin kauralesettä
2 dl Virtasalmen gluteeniton jauhoseos (vaalea)
1 tl leivinjauhetta
1 ½ dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
75 g sulatettua voita
2 kananmunaa
1 ½ dl Pitkäsen maustamatonta jogurttia

Päälle:

3-4 omenaa
1 tl kanelia

Muruseos:

50 g sulatettua voita
¾ dl sokeria
1 ½ dl Myllärin kauralesettä

Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita muut ainekset joukkoon.Levitä taikina voidellulle piirakkavuoalle.Viipaloi omenat piirakan päälle ohuina viipaleina.Ripottele päälle kanelia.Valmista muruseos sekoittamalla ainekset
keskenään ja levitä se omenien päälle.Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30-40 min.